26.12.15

Sosy Folwark świątecznie :)

Hej kochani!
Jak tam humorki w Święta? Chociaż już dzisiaj drugi i ostatni dzień Świąt, z pewnością każdy ma jeszcze niedosyt :) Czy Wam też te Święta mijają tak szybko?
Dzisiaj post świąteczny o jedzeniu, a jakżeby inaczej :) Recenzja sosów Folwark, które gościły u nas w te Święta i były bardzo smacznym dodatkiem do naszych dań :)

Zapraszamy :)




Remulada duńska


Remulada duńska – Skarb narodowej kuchni Danii
w polskim wydaniu.

Gęsty majonezowy sos z warzywami
(kapusta, ogórek, cebula) o lekkim smaku curry.

Wyśmienity do jajek, wędlin, żółtego sera i grillowanych warzyw. Doskonale uzupełnia
paluszki, chipsy, nachosy i świeże warzywa.
Sos do pizzy


Sos do pizzy– dla miłośników kuchni włoskiej i najbardziej popularnej przekąski świata


Klasyczny sos pomidorowy o zrównoważonym
smaku, świetnie komponujący się z pizzą i
makaronami.

Niezastąpiony w daniach kuchni włoskiej. Idealna baza dla miłośników domowej pizzy
Sos salsa mexicana


Salsa mexicana – prawdziwy meksykański smak.

Poczuj klimat salsy!

Sos pomidorowy o charakterystycznym pikantnym smaku. Dodatek kawałeczków zielonej papryki, białej cebuli oraz przypraw nadaje mu niepowtarzalny charakter.

Idealnie pasuje do wszystkich dań z grilla.
Bardzo dobrze sprawdza się jako dip.

Remulada duńska bardzo fajnie podkreśliła smak sałatki jarzynowej oraz dodała trochę orientalnej nuty, dzięki curry. Sos Salsa mexicana oraz sos do pizzy znakomicie zaś komponowały się z wędlinami i kiełbaską. Sos salsa mexicana również doskonale smakował dodany do bigosu oraz urozmaicił smak tradycyjnych schabowych.Produkty Folwark to także bardzo smakowity dodatek do wszelkiego rodzaju domowej zdrowszej wersji dań typu fast food: pieczonych ziemniaków, pizzy, zapiekanek lub tostów. Wkrótce Sylwester,więc z pewnością sosy podamy jako dipy do przekąsek, które pomogą nam cierpliwie zaczekać, aby przywitać Nowy Rok :)
Przepis na sałatkę jarzynową z Remuladą duńską:
Składniki:
2 średnie gotowane marchewki
2 duże gotowane ziemniaki
1/2 puszki groszku konserwowego
1/2 puszki fasoli czerwonej
1 średni sparzony seler
2 średnie kiszone ogórki
2 gotowane jajka
1 średnia sparzona cebula
1/2 opakowania sosu Remulada duńska Folwarka
Sposób przyrządzenia:
Warzywa i jajka kroimy w drobną kostkę, dodajemy fasolę i groszek mieszamy z sosem Folwark. Doprawiamy do smaku pieprzem i estragonem.
Smacznego :)

 <!>


Pozdrawiamy.
Jola i Justyna

8 komentarzy:

Dziękuje za każdy komentarz <3

Copyright © 2016 Polka gotuje i się maluje , Blogger