7.6.15

Weekendowe przekąski z sosami Folwark :)

Cześć kochani!
Jak spędzacie te upalne dni ? Długi weekend rozpieszcza nas pogodą :) Dzisiaj chciałybyśmy podzielić się z Wami naszymi weekendowymi przekąskami,które urozmaiciliśmy sosami Folwark.

Sosy,które testowałyśmy to babecue,kebab-gyros i remulada duńska.

O firmie

Firma Folwark powstała w 1991 r. Początkowo zatrudniając kilka osób zajmowała się jedynie produkcją majonezu. W trakcie swojej ponad 20-letniej działalności rozszerzyła portfolio o wiele unikalnych produktów. Od 1.01.2015 r., kontynuuje działalność pod nazwą Kotaniec spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa. Dziś zatrudniając ponad 100 osób zaspokaja potrzeby najbardziej wymagających konsumentów produkując nie tylko tradycyjne ale również unikalne sosy kuchni śródziemnomorskiej czy orientalnej. Od początku istnienia misją firmy było dostarczanie klientom najwyższej jakości produktów o wyjątkowym smaku. Starannie dobrane receptury i szczególna dbałość o kompozycję przypraw decydują o doskonałych walorach smakowych.

Od producenta:

Sos barbecue
Sos barbecue – najbardziej popularny sos na świecie, w Ameryce niezastąpiony towarzysz każdego steaka. Klasyczny ciemny sos pomidorowy roztaczający
aromat dymu wędzarnianego.
Wspaniale współgra ze smakiem grillowanych
mięs, kurczaka w panierce, frytek, a nawet pizzy.

Sos kebab-gyros ostry
Sos majonezowy o lekkiej konsystencji i
wyrazistym, ostrym smaku papryki chilli.
Znakomity do potraw kuchni etnicznych oraz mięs
z grilla.

Remulada duńska
Remulada duńska – Skarb narodowej kuchni Danii
w polskim wydaniu.
Gęsty majonezowy sos z warzywami
(kapusta, ogórek, cebula) o lekkim smaku curry.
Wyśmienity do jajek, wędlin, żółtego sera i grillowanych warzyw. Doskonale uzupełnia
paluszki, chipsy, nachosy i świeże warzywa.

Opakowanie:
Każdy sos zabezpieczony jest plastikową folią i sreberkiem.Sosy możemy możemy dostać w różnych pojemnościach od 410 g do nawet 900 g :)

Konsystencja:
Sosy są gęste,kremowe.Gdy chcemy je rozsmarować zrobimy to z łatwością :)

Smak i zapach:
Sos barbecue-w smaku jest słodkawy,wyraźnie wyczuć można aromat dymu wędzarniczego doskonale sprawdził się u Nas jako dodatek do nachosów :) 
Sos kebab-gyros ostry- smak majonezu połączony z wyrazistym smakiem papryczki chili,sos jest bardzo ostry i dobrze podkręca smak potraw.
Remulada duńska-tutaj również dominuje smak majonezu,delikatnie wyczuwalne są warzywa dodane do sosu.Smak jest słodko-kwaśny.

Oto jak zainspirowały nas sosy Folwark :)


Strona producenta:
 <!>

Facebook:

Pozdrawiamy,
Jola i Justyna

16 komentarzy:

  1. Ciekawe smaki tych sosów, na pewno pyszne

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają smakowicie <3 mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie znam ich, ale przyznam, że nie lubię kupnych sosów, wolę sama coś upichcić, za każdym razem inaczej :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Na pewno pyszne. Ja rzadko kupuję gotowe sosy. :P

    OdpowiedzUsuń
  5. kebab gyros = ostryy mniam najlepszy chyba moim zdaniem :) akurat ide na zapiekankę haha :) pozdrawiam accolito.blogspot.com :):)

    OdpowiedzUsuń
  6. One są pyszne :) Szczególnie Remulada duńska :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo lubię takie sosy, nawet na zwykłą kanapkę. :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wierzę, że sosy są pyszne chociaż osobiście baaaardzo rzadko takie rzeczy jadam. :-)

    OdpowiedzUsuń
  9. sosy genialnie wyglądają mniam mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Nie miałam jeszcze tych sosów

    OdpowiedzUsuń
  11. fajnie się prezentują...
    nie znam jednak smaków.
    gdzie dostępne?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sosy dostępne są w sieci sklepów "Piotr i Paweł" :)

      Usuń

Dziękuje za każdy komentarz <3

Copyright © 2016 Polka gotuje i się maluje , Blogger