10.5.15

Domowy pieczony schabik :)

Witajcie Kochani :)
Dzisiaj leniwa niedziela :) Byliście już głosować? My spełniliśmy ten obywatelski obowiązek z rana z całą rodzinką :) 
Rano przywitała mnie również wesoła nowinka o wygranej masce Biowax na blogu
  Włosy muszą być długie  bardzo się cieszę bo nie miałam okazji jeszcze żadnej wypróbować a ogrom zachwytów skłonił mnie do wybrania maski Orchid-Białe trufle i orchidea mam nadzieję,że się u mnie sprawdzi :)
Ostatnio nie mogłyśmy zdecydować się z mamą jaka wędlinę kupić bo chociaż jest po sklepach duży wybór to wszystko niestety nafaszerowane chemią aż wypływa z nich jakaś dziwna ciecz a ceny wywindowane są bardzo wysoko :)
Wpadłyśmy na pomysł kupienia schabu i upieczenia go w domu z przyprawami i musztardą będzie na pewno smaczniej i zdrowiej.
Zapraszamy :)


Około kilograma schabiku umyłyśmy i posmarowałyśmy cienką warstwą musztardą łagodną BIO z firmy Primavika

Od producenta:
Musztarda łagodna BIO, poza walorami smakowymi, dzięki zawartym w gorczycy związkom chemicznym, pobudza wydzielanie soków żołądkowych i wspomaga trawienie, zwłaszcza tłuszczów. Nasze musztardy przygotowane są z najlepszych, ekologicznych i wyłącznie tradycyjnych surowców, według klasycznych, starych receptur.

Musztarda łagodna BIO jest idealna zarówno w postaci dodatku do wędlin, jak i bazy wielu zimnych i gorących sosów, majonezów i marynat.
Z góry przepraszam za zdjęcie jednak po zużyciu mamina niezwłocznie wyrzuciła mi słoiczek po musztardzie ;(
Skład:woda, gorczyca*, ocet zbożowy*, cukier trzcinowy*, sól morska, przyprawy*, przeciwutleniacz: kwas cytrynowy.* – surowce ekologiczne


  Następnie obficie posypałyśmy przyprawą do dziczyzny z firmy Rafex :)
 Z racji tego,że u nas w domu dziczyzny się nie jada zazwyczaj to postanowiłyśmy wykorzystać przyprawę w ten sposób :)
Najpierw schab piekłyśmy przez 30 min. w temperaturze 200 st.C a następnie zmniejszyłyśmy temp. do 180 st.C i piekłyśmy przez kolejne 30 min.

Smacznego :)

 <!>

 <!>

Przypominamy również o konkursie :)

 <!>







10 komentarzy:

Dziękuje za każdy komentarz <3

Copyright © 2016 Polka gotuje i się maluje , Blogger